Woning bezichtigen

Bezichtigen
Het is goed om binnen uw wensen een groot aantal woningen te bekijken. Kijk ook naar woningen die op de foto niet direct aan uw wensen voldoen, want met een likje verf en een muurtje meer of minder is het misschien uw droomhuis. Stel voor uzelf een lijstje op van wat een huis minimaal in zich moet hebben en zoek daar de te bezichtigende huizen bij.

Plannen
Het plannen van bezichtigingen is vaak lastig in combinatie met een vaste baan. Een oplossing is om bijvoorbeeld een dag vrij te vragen en dan meteen een hele rits huizen te bekijken. Er worden ook vaak openhuizen dagen georganiseerd. Op die dagen, vaak in het weekend kunt u ook meerdere huizen in ee dag bezichtigen.

Opletten!
In een huis dat u bekijkt is het soms lastig door de meubels heen te kijken van de huidige bewoner. Houd hier rekening mee.

Zorg er voor dat u tijdens een bezichtiging alles in een huis hebt gezien, dus ook de zolder. Let goed op de plafons en de vloeren, zit het nergens scheef, zitten er geen scheuren of vochtplekken op het plafon? Let ook op de lichtinval in een huis en probeer u voor te stellen hoe dit zal zijn op een ander punt van de dag, staat bijvoorbeeld de zon op de voorkan of de achterkant van het huis, en staat er alleen nu u aan het kijken bent een zonnetje op het balkon om 9 uur ’s ochtends of staat dat er ’s middags ook nog?

Schrijf voor uzelf op wat de plus en min punten zijn van het huis, en meet eventueel ruimtes nog eens extra op. Past uw bed wel in de slaapkamer en hoe past uw eettafel?

 
 
 
Vul uw gegevens in
Vul uw gegevens in Vul de koopsom en postcode in.
Vergelijk tarieven
Vergelijk tarieven Vergelijk de makelaars tarieven.
Vraag een aankoop advies aan
Vraag een aankoop advies aan Vraag vrijblijvend een aankoop advies aan.
 
 

Recente aanvragen