Woningwaarde

Wat is een huis waard?
Je hebt je ideale huis gevonden. En daar hoort een prijs bij. Maar hoe weet je of dit een goede prijs is voor het huis? De waarde wordt bepaald door een aantal elementen. De omgeving van het huis, de staat van het huis, bij een appartement welke verdieping het is. Al deze en meer elementen worden meegewogen in de prijs.

Vergelijking

Het is handig te weten wat de woningen in de omgeving kosten en wat er de laatste tijd is gevraagd voor bijvoorbeeld woningen in de buurt waar u kijkt. Hiervoor kunt u kijken op websites zoals Jaap.nl en huislijn.nl. Ook kunt u verkoopgegevens opvragen bij het Kadaster.

Bouwkundige keuring

U kunt met een bouwkundige keuring bekijken in welke staat de woning is. Deze keuring geeft een onafhankelijk oordeel over de bouwkundige staat van de woning. Dit kan u helpen te bepalen wat u voor het huis wil betalen. Deze kunt u aanvragen via www.NUbouwkundigekeuring.nl

Taxatie

Naast een bouwkundige keuring is een taxatie een erg goed uikomst om de waarde te bepalen. Een taxateur bepaald aan de hand van een rapport de precieze waarde van een huis. Een taxatie kunt u aanvragen via www.Nutaxeren.nl. Een taxatie is bij de aankoop van een huis verplicht als u een hypotheek wil aanvragen. Geldverstrekkers vragen om een actueel en meestal gevalideerd taxatierapport. Meer informatie hier over kunt u vinden bij: www.nutaxeren.nl/taxatierapport

Wat zit er bij de vraagprijs?

Een moeilijk punt is altijd: wat zit er bij de vraagprijs inbegrepen? Gordijnrails wel of niet? Fornuis? Gaskachel? Over dit soort dingen kan met de verkoper discussie ontstaan. De verkoper heeft vaak een lijst van roerende goederen opgesteld. Vraag deze lijst op bijvoorbeeld bij de bezichtiging. Als er geen lijst is, vraag de verkoper dan een lijst op te stellen. Deze kan later aan de koopakte worden toegevoegd.
 
 
 
Vul uw gegevens in
Vul uw gegevens in Vul de koopsom en postcode in.
Vergelijk tarieven
Vergelijk tarieven Vergelijk de makelaars tarieven.
Vraag een aankoop advies aan
Vraag een aankoop advies aan Vraag vrijblijvend een aankoop advies aan.
 
 

Recente aanvragen

Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Mvr. S.F. Tigelaar
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. JHL Willigendael
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. R.J. Rijswijk
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. C.E. Struis
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. D Heer