Woning kopen steeds aantrekkelijker

Door: Vincent van der Graaf op 23-05-2013
Omdat de huizenprijzen al enige tijd aan het dalen zijn is het op dit moment bijna even duur om te kopen als te huren. In sommige regio's is kopen zelfs al goedkoper dan huren.

De woonlasten hebben altijd hoger gelegen bij kopen dan bij huren maar dit zien wij langzaam verdwijnen door de daling in de huizenprijzen de afgelopen jaren. Buiten dat de huizenprijzen dalen is ook de overdrachtsbelasting verlaagd van 6% naar 2%. En ondertussen zijn de huurprijzen flink aan het stijgen omdat deze inkomensafhankelijk worden.

In Noord-Brabant, Noord-Holland en Utrecht is het op dit moment al goedkoper om te kopen dan te huren in de vrije sector. Alleen als gehuurd wordt via corporaties is het vaak nog goedkoper om te huren dan te kopen.

Zoals eerder ook al bekend was geworden, is het einde inzicht voor de daling in huizenprijzen. Al helemaal omdat nu juist veel starters liever kopen dan huren omdat dit dus scheelt in de maandlasten. En zodra er meer woningen worden verkocht door wat wij nu zien zullen de huizenprijzen weer gaan stijgen.

 
 
» Terug naar nieuws
 
Vul uw gegevens in
Vul uw gegevens in Vul de koopsom en postcode in.
Vergelijk tarieven
Vergelijk tarieven Vergelijk de makelaars tarieven.
Vraag een aankoop advies aan
Vraag een aankoop advies aan Vraag vrijblijvend een aankoop advies aan.
 
 

Recente aanvragen

Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Mvr. S.F. Tigelaar
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. JHL Willigendael
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. R.J. Rijswijk
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. C.E. Struis
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. D Heer