Vertrouwen huizenkopers toegenomen

Door: Vincent van der Graaf op 30-05-2013

Het vertrouwen dat huizenkopers hebben in de woningmarkt is toegenomen in mei. Dit is gebleken uit de marktindicator van VEH (Vereniging Eigen Huis). In de maand mei is het met 6 punten hoger uitgekomen dan een maand eerder, nu 63 punten.

De negatieve trend is doorbroken aldus VEH. Desondanks valt het vertrouwen nog steeds onder de 100 punten wat betekend dat nog lang niet iedereen vertrouwen heeft in de woningmarkt. De negatieve trend is voor het eerst sinds 2004 doorbroken. Vanaf 2004 houdt VEH het vertrouwen in de woningmarkt in de gaten doormiddel van hun marktindicator.

Waarschijnlijk is de trend doorbroken door de positieve invloed van de hypotheekrenteaftrek. Eveneens omdat de huren flink aan het stijgen zijn waardoor het nu al vaak goedkoper is om een huis te kopen. Voor het hele nieuwsbericht over het verschil tussen de tarieven van kopen en huren kijkt u dan naar het volgende nieuwsbericht: Woning kopen steeds aantrekkelijker.

De komende periode is het te verwachten dat er meer huizen verkocht/gekocht zullen worden aldus VEH. De banken zullen hier echter wel een belangrijke rol bij spelen want zonder de juiste financiering zal het uiteindelijk niet mogelijk zijn om een huis te kunnen kopen.

 
 
» Terug naar nieuws
 
Vul uw gegevens in
Vul uw gegevens in Vul de koopsom en postcode in.
Vergelijk tarieven
Vergelijk tarieven Vergelijk de makelaars tarieven.
Vraag een aankoop advies aan
Vraag een aankoop advies aan Vraag vrijblijvend een aankoop advies aan.
 
 

Recente aanvragen

Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Mvr. S.F. Tigelaar
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. JHL Willigendael
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. R.J. Rijswijk
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. C.E. Struis
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. D Heer