Nieuwbouwkopers krijgen meer zekerheid

Door: Vincent van der Graaf op 01-07-2013

VEH (Vereniging Eigen Huis) en Bouwfonds Ontwikkeling willen de zorgen van kopers van nieuwbouwwoningen wegnemen en meer zekerheid over de kwaliteit van de woningen bieden. Om dit te bereiken hebben zij een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Kopers van nieuwbouwwoningen moeten er op kunnen vertrouwen dat het gehele proces omtrent het bouwen van hun nieuwe woning goed verloopt. Op dit moment is dit vaak onoverzichtelijk en daarom vinden Bouwfonds Ontwikkeling en VEH dat dit beter kan.

Zo gaat Bouwfonds Ontwikkeling diensten gratis aanbieden van VEH bij de aankoop van een nieuwbouwwoningen welke via hun loopt. Hiermee willen zij aan de wensen van kopers voldoen en het proces overzichtelijker maken. Zo krijgt een koper de volgende diensten gratis meegeleverd bij de aankoop van een woning via Bouwfonds Ontwikkeling:

  • Gratis lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis
  • Controles tijdens de bouw van de woning
  • Een opleveringskeuring van de woning
  • Nazorg na oplevering van de woning


Deze diensten komen onder de noemer nieuwbouwpakket en worden dus als extra service aangeboden. De kwaliteitscontroles zullen uitgevoerd worden door bouwkundig adviseurs welke zijn aangesloten bij VEH.
Alef Aalfs, directeur Bouwkundig Advies bij Vereniging Eigen Huis: “Kopers willen zekerheid bij de bouw en de oplevering van hun nieuwe woning. Dat laatste moment is juridisch belangrijk omdat het risico dan overgaat op de koper. Maar ook na de oplevering houden we contact met de kopers, zodat eventueel nieuw gesignaleerde problemen snel kunnen worden opgelost. De samenwerking met Bouwfonds is een goed initiatief, omdat beide partijen de kwaliteit van nieuwbouw naar een hoger niveau willen tillen.”
Bron: Vastgoedactueel
 
 
» Terug naar nieuws
 
Vul uw gegevens in
Vul uw gegevens in Vul de koopsom en postcode in.
Vergelijk tarieven
Vergelijk tarieven Vergelijk de makelaars tarieven.
Vraag een aankoop advies aan
Vraag een aankoop advies aan Vraag vrijblijvend een aankoop advies aan.
 
 

Recente aanvragen

Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Mvr. S.F. Tigelaar
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. JHL Willigendael
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. R.J. Rijswijk
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. C.E. Struis
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. D Heer